hlavní foto
Kategorie: domácí produkty, hlavní strana

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelínHurá, podzim! Doba teplých šál, horkých čajů, přečtených knih a nakládaných dobrot.

Ne, že bych už se podzimu nemohla dočkat, léto a teplo bylo super, ale podzim mi nevadí, a dokážu si ho užít právě díky všemu, co přináší.

Kromě pickles, zelí nebo utopenců nemůže naši nakládací sezónu minout naložený hermelín. Recept mám od místního nadšence, který hermelín nakládal a dodával do jedné hospůdky, kam jsme na něj vždycky chodili. Nejlepší z hermelínů byl vždycky ten poslední, co zůstal úplně na dně sklenice a na talíři se málem roztekl.

Nakládaný hermelín

Doba přípravy: 15 minut

Množství: 6 hermelínů

Suroviny

  • 6 hermelínů
  • 2 cibule
  • 8 kuliček nového koření
  • 6 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 litr oleje
  • (chilli paprička)

Na pastu: 4 stroužky česneku (prolisuj), lžička červené papriky, půl lžičky soli, špetka pepře (vše utři dohromady)

Postup

Hermelíny rozřízni podél a jednu stranu namaž pastou, vlož kolečko cibule, přilož druhou půlku a spoj párátkem. Takto připravené hermelíny vkládej do připravené nádoby, prokládej cibulí, posyp kořením a zalij olejem. Pokud chceš, přidej chilli papričku. 

Hermelín nejlíp chutná s čerstvým chlebem a červeným zelím.


Děkuji Vám za každý Váš komentář, dělají mi velkou radost!

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.

Vydáno: 24.9.2018 15:17 | 
Přečteno: 53x | 
Autor: Admin

Ahoj!

Jsem Šárka a celý život můj život se točí kolem osmileté cácorky Barunky, novorozoňátka Šimonka a dvouletého bulíka Bolta. Spolu s recepty zde sdílím inspiraci na vše, co mě cvrnkne do nosu a uznám za vhodné šířit dál do světa. Vítejte! :)

pinterest

YOUTUBE

INSTAGRAM

PINTEREST