hlavní foto
Kategorie: dorty a dortíky, hlavní strana

Zahřeš si s dortem "Naked cake"

Zahřeš si s dortem "Naked cake"Dnes mám recept pro ty z vás, kteří se stejně jako já ještě nechtějí rozloučit s létem.

I když už jsou všude kolem dýňové polévky a jablečné koláče, já jsem dostala o víkendu chuť na jahody. Chvilku jsem projížděla recepty na netu a nakonec jsem se rozhodla pro naprosto jednoduchý piškotový dort. Pravda, není to zrovna dietní verze odpoledního dezertu, ale já myslím, že když člověk jednou za čas zhřeší, tak se snad nic nestane :-).

Základ dortu tvoří tak trochu vylepšený piškot - místo oleje se používá máslo a místo vody mléko. Podobné těsto se používá ve Francii jako základ mnoha tamních dezertů, a je pravda, že opravdu chutná ještě o krapet lépe, než klasický piškot. 

Piškot

120 g hl. mouky, špetka soli, 4 vejce (oddělte žloutky a bílky), 120g moučkového cukru, 50 g másla, 50 ml mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva

Ušlehej sníh z bílků a dej stranou. V míse smíchej zbývající ingredience a poté zlehka vmíchej sníh. Peč v dortové formě ve vyhřáté troubě na 160°C do zezlátnutí (asi 20 minut).

Krém

2 šlehačky s vyšším obshame tuku vyšlehej se 3 lžícemi moučkového cukru. Do šlehačky můžeš přidat trochu želatinového ztužovače za studena nebo jednu ze šlehaček nahradit mascarponem.

A pak už jen krájej, maž a zdob, a aby dort dostál svému jménu, okraje dortu nech odkryté.


Děkuji Vám za každý Váš komentář, dělají mi velkou radost!

Komentáře rss


Nebyly přidány žádné komentáře.

Vydáno: 10.9.2017 18:00 | 
Přečteno: 1474x | 
Autor: Admin

Ahoj!

Jsem Šárka a celý život můj život se točí kolem sedmileté cácorky a dvouletého bulíka. Spolu s recepty zde sdílím inspiraci na vše, co mě cvrnkne do nosu a uznám za vhodné šířit dál do světa. Vítejte! :)

pinterest

E-kuchařka ke stažení

pinterest

Kde všude mě najdeš..

 icon  icon  icon

Poslední video

INSTAGRAM